reklama 11D

Perceval ukončil Paminovu neporazitelnost, Moriah Boko vítězí dál

ikonka

Sérií velkých dostihů v Chuchle Areně Praha pokračovala v neděli 2. července klusácká sezona. V mezinárodně obsazených vrcholech se favoritům dařilo jen střídavě, ale největší překvapení dne přinesla Cena Tilherra na vytrvalecké distanci 2715 metrů.
03.07.2023 14:38  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Po škrtu Masady nastoupilo jen pětičlenné pole a horkým favoritem byl letos neporažený Pamino s jezdcem Zdeňkem Vávrou. Nejlepší startovní reakci měli Inaccessible Grou a favoritův stájový kolega Ideal Majyc, zatímco Pamino zahájil na třetí pozici. Už po prvních stovkách metrů se však posunul na špici vytrvalý Perceval a dostih se začal vyvíjet poněkud jinak, než se očekávalo. Pamino kontroloval situaci z blízkého druhého místa a jako obvykle zaútočil tři čtvrtě okruhu před cílem.

Elena Salkovič-Volf však Percevalovi výborně rozvrhla síly a až do konce si držela výhodnou vnitřní stopu. Po zatočení do cílové roviny odskočila a vypracovala si menší náskok, který se Paminovi už nepodařilo stáhnout. Perceval zvítězil jistě o půl délky v kilometrovém čase 1:17,9. Ze zbytku pole jako jediný udržel krok s nejlepší dvojicí Inaccessible Grou, který obsadil třetí místo.

Trenér Zdeněk Vávra si spravil chuť v Letní ceně čtyřletých, vypsané jako Cena Moravsko-slezského klusáckého spolku. Nejlepší čtyřletá klisna Moriah Boko na distanci 2180 metrů nepřipustila překvapení a v sulce s trenérovým bratrem Pavlem si bez velkých problémů doběhla pro další velké vítězství.

Hnědka stáje Vávra Chropyně 2 se ujala vedení už v prvním okruhu a v závěru s přehledem odrazila nápor německého Hanke Palace Green. Na třetí místo se posunul tréninkový kolega vítězky Jumbo. Moriah Boko vyklusala kilometrový čas 1:17,3.

Zatímco mezi čtyřletými němečtí hosté neuspěli, v Letní ceně tříletých – Ceně Českého klusáckého spolku na 1670 metrů si odnesli vítězství. Tmavá hnědka Nena Greenwood ze Stall Gesvea se svým trenérem Robertem Pletschacherem sice musela bojovat, ale ve finiši zdolala o 3/4 délky favorizovaného Best Of Jokera. Třetí Time Break OV ztrácel dalších pět délek.

Další z velkých překvapení dne se odehrálo ve Francouzské ceně Praha TV, sedmém dílu celoročního seriálu Trotteur Francais. Jako desetinový favorit odskakoval devítiletý Elixir de Charnie a když do závěrečného okruhu vbíhal hlava-hlava s vedoucím Intrepide Atout, zdálo se, že hvězda stáje Skree sahá po dalším úspěchu.

Pětiletý Intrepide Atout ze Stáje Viktoria však neskládal zbraně a začal favoritovi utíkat. Do cílové roviny vbíhal s náskokem několika délek, a přestože Elixir de Charnie v závěru ještě rozbalil koncovku, na blíže než délku se ke svému mladšímu soupeři nedostal. Intrepide Atout s Pavlem Vávrou zvítězil v kilometrovém čase 1:17,8, s odstupem třetí doběhl Fly Spirit.

Tři ze sedmi nedělních dostihů vyhráli svěřenci německého trenéra Roberta Pletschachera. Mimo jiné si připsali i Cenu Pražského magazínu na 1670 metrů, kde byl k vidění nejpůsobivější triumf celého odpoledne. Start-cíl běžící tříletý valach Kesio postupně poztrácel všechny soupeře a v sulce s Pletschacherem se prosadil stylem „zadrženě daleko“. Podobně suverénní byla i druhá Jacqueline J’Eso, zbytek pole dovedla do cíle Jilly J’Eso.

Foto: Karel Rozboud

 

 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE