reklama 11B

Do Českého derby byli dohlášeni tři koně, zájem má i Jodlowski

ikonka

Čtyřiatřicet kandidátů zůstává po pátečním škrtání ve hře o 104. Westminster České derby. Na seznam přibyla tři nová jména - klisnu Fine Anyway a hřebce Welcome Charly dohlásila Ingrid Janáčková Koplíková, z Polska byl nominován Naughty Peter.
26.04.2024 12:55  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: Pavla Pechmanová  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Letošní derby, kam až dosud mířili jen koně domácích stájí, tak může získat zajímavý mezinárodní rozměr. V Česku narozený Naughty Peter, kterého ve varšavském Sluziewci připravuje Maciej Jodlowski, pochází z vlastního chovu stáje Westminster Race Horses majitele Mariana Ziburskeho. Právě Westminster je novým titulárním partnerem Českého derby. Naughty Peter je přihlášen i do polského Westminster Derby a minulou sobotu skončil ve Varšavě o 3/4 délky druhý v Nagrodě generala Wladyslawa Andersa na 1800 metrů.

Dohlášená Fine Anyway ze stáje Statek Blata Český ráj absolvovala zimní přípravu v Cagnes-sur-mer, kde v polovině února doběhla druhá mezi nezvítezivšími a o dva týdny později jistě ovládla dostih na 1800 metrů v Marseille-Borely. Disponuje francouzským ratingem 32 kg.

O pět kilogramů výše je v tamním hodnocení Welcome Charly, koupený před necelými třemi týdny Janou Fialovou za 32 280 eur po třetím místě v prodejním dostihu na 1900 metrů v Deauville. V tréninku Jeana-Clauda Rougeta dokázal zvítězit na míli v lednovém Cagnes-sur-mer, jako dvouletý se dvakrát umístil ze tří startů. Nový tým ho kromě derby dohlásil i do Velké jarní ceny.

Ingrid Janáčková Koplíková má aktuálně na přihláškách derby sedm koní včetně v březnu dohlášeného Sun Projecta, mezi uchazeči modré stuhy zatím zůstává i zimní favorit a čerstvý vítěz klasického trialu Showpower. Naopak škrtnuti byli Vodnikov a Zabyak.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE