reklama 11A

Členové oblastního výboru ČJF na Vysočině odstoupili kvůli internímu sporu

ikonka

Ve vedení oblasti ČJF na Vysočině to doslova vře. Členové oblastního výboru nejprve vyzvali k rezignaci předsedkyni kvůli neshodám se sekretářkou. Když jejich výzvu odmítla, rozhodli se sami odstoupit. Bude tak nezbytné svolat mimořádnou konferenci.
28.02.2024 13:26  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Josef Malinovský (ilustrační foto)  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Jak informovala Česká jezdecká federace prostřednictvím oficiálních internetových stránek, v pátek 23. února se uskutečnilo jednání oblastního výboru ČJF na Vysočině, v jehož průběhu se rozhodlo rezignovat šest ze sedmi jeho členů.
 
„Kvůli dlouhodobým neshodám mezi předsedkyní a sekretářkou oblasti Vysočina, resp. předsedkyní a některými členy oblastního výboru, jsme vyzvali předsedkyni na schůzi oblastního výboru dne 23. února k rezignaci na svou funkci. Protože rezignaci nepřijala, zbývajících šest členů oblastního výboru se rozhodlo na své funkce rezignovat. Vzniklá situace nás velmi mrzí, ale nesouhlasíme s přístupem a formou komunikace předsedkyně oblasti. Dle stanov ČJF bude svolána mimořádná volební konference oblasti Vysočina,“ uvedli ve svém prohlášení Květa Mošnová, Zdeněk Hrnčíř, Markéta Čechová, Josef Holčapek, Jiří Vejmělek a Patrik Sukdolák.
 
Prohlášení vydala na webu ČJF také předsedkyně výboru Veronika Dáňová. „Vzhledem k průběhu posledního jednání oblastním výboru, cítím potřebu sdělit své stanovisko v tomto otevřeném dopise. Někteří členové výboru mne z důvodu neshod se sekretářkou oblasti vyzvali k rezignaci z pozice předsedy a postavili se na její stranu. Vzhledem k tomu, že mi nebylo předloženo žádné adekvátní pochybení z mé strany jako předsedy oblasti, neshledala jsem důvod k osobní rezignaci. Oblastnímu výboru jsem sdělila, že mám 100% mandát volební konference a cítím odpovědnost za řízení oblasti ve prospěch všech členů na Vysočině. Chci tomuto dostát a své jednání chci obhájit při mimořádném jednání konference, která by měla být svolána generálním sekretářem ČJF panem Ing. Petrem Kuklíkem,“ mínila předsedkyně oblastního výboru.
 
„Vzhledem k velké chybovosti Veroniky Mavercové ve správě rozpočtu oblasti mi připadá správné, že předseda oblasti její činnost kontroluje a upozorňuje na chyby, které mají velký dopad na čerpání finančních prostředků oblasti.  Toto byl jediný důvod mé důsledné kontroly a zřejmá příčina našich neshod. Odpovědnost za finanční toky a zdraví oblasti by měli mít všichni členové oblastního výboru, a proto mne velmi překvapuje, že někteří nad tímto zavírají oči, a dokonce považují mou nezbytnou důslednost za šikanu. Vzhledem k opakovaným chybám sekretářky, považuji zpětnou kontrolu za zcela adekvátní. Oblasti tímto byly zachráněny nemalé finanční prostředky. Konkrétní příklady pochybení mám podložené dokumenty a budu žádat KRK ČJF o jejich prošetření. Takto nikdo nebude moci argumentovat, že je to jen pouhé tvrzení,“ dodala v otevřeném dopise publikovaném na webu ČJF Veronika Dáňová.
 
Redakce Jezdci.cz kontaktovala také zmíněnou oblastní sekretářku Veroniku Mavercovou. „Nechci se nechci do této kauzy zamotávat, ta situace je velmi složitá a je tam hodně velký útok na moji osobu, ale oblastní výbor vydal své prohlášení a je to dál v řešení. Nebudu se proto k tomu nijak více vyjadřovat,“ odpověděla na telefonický dotaz Veronika Mavercová. 
 
Generální sekretář České jezdecké federace Petr Kuklík uvedl, že se situací na Vysočině aktuálně zabývá a řeší s členy oblastního výboru legislativní otázku svolání oblastní konference.



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE