reklama 11B

Nové zdanění výher v soutěžích. Změny se týkají jezdců i pořadatelů

ikonka

Česká jezdecká federace upozornila na skutečnost, že v souvislosti se změnou zákona o daních z příjmu (č. 586/1992 Sb.), který byl přijat v rámci daňového balíčku, došlo ke změnám, jež se mohou týkat příjmů ze sportu pořadatelů i sportovců.
28.02.2024 20:52  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Kateřina Návojová (ilustrační foto)  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Změny týkající se této skutečnosti jsou zejména v § 4 Osvobození od daně, § 10 Ostatní příjmy a § 36 Zvláštní sazba daně. 
 
„Do konce roku 2023 byla výhra (cena v soutěži) osvobozena od daně, nebo byla daněna srážkovou daní na straně pořadatele, který výhru vyplácel. Nově se vše zdaňuje (finanční i nepeněžité plnění), pokud za rok přesáhne 50 tisíc Kč ve finančním vyjádření. Evidence příjmů a prokázání osvobození nebo výše příjmů je povinností poplatníka. Pokud se vás tyto změny týkají, doporučujeme tématu věnovat zvýšenou pozornost, případně se informovat u svého daňového poradce. Nové znění zákona je platné i účinné od 1. ledna 2024,“ informovala Česká jezdecká federace na oficiálním webu spolku. 
 
Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.
 
Zdroj: ČJF



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }