reklama 11B

Leroy W porazil Pamina. Bravantická derniéra nabídla kvalitní dostihy

ikonka

Předposlední letošní klusácký dostihy hostily v neděli 29. října Bravantice u Ostravy, které z technických důvodů převzaly mítink plánovaný v Chuchle Areně Praha. Za ideálního počasí se běželo sedm dostihů včetně Velké ceny Moravskoslezského kraje.
30.10.2023 12:23  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Vrchol odpoledne byl vypsán na vytrvalecké distanci 2640 metrů jako šestý díl celoročního Zlatého okruhu. V sedmičlenném poli nechyběl průběžný lídr prestižního seriálu Pamino, vedený svým trenérem a majitelem Zdeňkem Škobisem. Někdejší hrdina klasické trojkoruny se hned po startu posunul na špici a začal diktovat svižné tempo. V těsném závěsu se drželi favorizovaný Elixir de Charnie, Leroy W a také nová tvář na českých drahách Zoccoloduro O.P.

Když ale čelo naběhlo do rozhodujícího okruhu, souboj uchazečů o vítězství se zúžil jen na tři koně. Za Paminem se vyvezl další z někdejších derby-vítězů Inaccessible Grou a dostatek sil měl také pětiletý Leroy W. Právě posledně zmíněný zástupce stáje Vávra Chropyně v sulce se Zdeňkem Vávrou přešel v závěrečné dvoustovce do vedení a zvítězil v kilometrovém čase 1:16,851. Druhý finišoval se ztrátou 1 1/4 délky Inaccessible Grou a třetí příčka zbyla na Pamina.

Nejlépe dotovaným dostihem odpoledne byla Cena Moravsko-slezského klusáckého spolku, patnáctá část celoroční série Prix du Trotteur Francais pro francouzské klusáky.
Na distanci 2140 metrů se stylem start-cíl prosadila horká favoritka Joria du Saptel, vedená svým trenérem Mykolou Volfem. Klisna stáje Sochor s.r.o. ve finiši odrazila o 1 1/4 délky útok Josseline J‘ Eso, třetí skončila Konexe.

Naopak nečekanou vítězku měla Cena obce Bravantice na 1640 metrů. Velkým závěrečným speedem si doběhla pro triumf jediná zástupkyně tříletého ročníku Iron Lady OV s jezdcem a trenérem Ivanem Coufalem, který se tak v průběžném pořadí šampionátu jezdců dotáhl na vedoucího Roberta Pletschachera. Na dalších příčkách se seřadili True Love OV a spolufavorit Hemlig Västerbo. Kilometrový čas dostihu byl 1:17,921.

V handicapové Ceně McDonal’ds na mílové trati se dočkal vytouženého vítězství spolehlivý Glagol. Ukrajinský rodák v sulce s jezdkyní Monikou Kalčíkovou odvodil dostih a v cílové rovině udržel o 3/4 délky za sebou Princess Cat. Pro třetí peníze si doběhl Chester.

Foto: Karel Rozboud




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }