reklama 11B

Den bratrů Vávrových: V Chuchle Areně vyhráli tři jedničkové dostihy

ikonka

Čtyři jedničkové dostihy včetně dvou klasických ročníkových zkoušek. Takové bylo v neděli 4. června menu dalšího klusáckého odpoledne v Chuchle Areně Praha. Hlavními postavami slunečného dne byli bratři Zdeněk a Pavel Vávrovi z moravské Chropyně.
05.06.2023 12:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Do Prahy přivezli hned několik favoritů a podařilo se jim prakticky všechno, na co sáhli. Do Velké červnové ceny hlavního města Prahy, druhého dílu celoročního Zlatého okruhu, nasadili svého nejlepšího koně, sedmiletého Pamina ze stáje Viktoria. Někdejší vítěz trojkoruny se v dubnu úspěšně vrátil na dráhu po roční pauze a také při svém druhém letošním startu ukázal, že neztratil nic ze svých schopností.

Zdeněk Vávra ho zpočátku vedl uprostřed šestičlenného pole a přenechával iniciativu vodícímu Fly Spiritovi. Když ale ze druhého místa nastoupil letošní trojnásobný vítěz Elixir de Charnie, nenechal si ho utéct a do posledního oblouku už točili vedle sebe. Pamino navzdory méně výhodné vnější stopě neměl se svým francouzským soupeřem větší problémy a triumfoval lehce o 2 1/4 délky v kilometrovém čase 1:15,05. Třetí místo vybojoval dobře finišující Perceval.

Ještě větším favoritem než Pamino byla ve svém dostihu jeho tréninková kolegyně Moriah Boko v klasické Jarní ceně čtyřletých, vypsané jako Velká cena televize Praha TV. Talentovaná klisna stáje Vávra Chropyně 2 na jaře navázala na výborné loňské výkony a na mílové distanci neměla najít rovnocenného soupeře. Jezdec Pavel Vávra neponechal nic náhodě a číhal na optimální pozici blízko špice, než zavelel k útoku a Moriah Boko se lehce odpoutala od soupeřů.

Na druhého Němce Wigand Eck měla v cíli k dobru 3 délky, třetí doběhla domácí odchovankyně Janinn J’Eso. "Z Pamina jsem měl velkou radost, ale ještě více si dnes cením vítězství Moriah Boko. V klasických dostizích jsme dosud vždycky mívali smůlu, konečně se nám podařilo vyhrát," řekl trenér Zdeněk Vávra.

Bratři Vávrové slavili v Chuchli jedničkový hattrick, neboť zvítězili i v Memoriálu Václava Bořka-Dohalského pro francouzské klusáky. Pětiletý Ideal Majyc s Pavlem Vávrou dokonale využil chyb některých soupeřů včetně tréninkového kolegy Embargo d’Ukraine a roli favorita splnil zadrženě o 4 délky. Stejně suverénní byl na druhém místě Handi de Latour, který si bez větších problémů poradil s třetím Ho My Dy De Jefma.

Jediným z vrcholů první červnové neděle, který se nestal kořistí Vávrových, byla Velká cena Moravsko-slezského klusáckého spolku neboli Jarní cena tříletých. Tu ovládl jiný rodinný tandem, když dokonale vyšla stájová režie otce a dcery Volfových.

Mykola Volf se postaral o svižné tempo s valachem Best Of Jokerem a v cílové rovině svedl souboj se svým druhým svěřencem Time Break OV. Cílová kamera zachytila o krátkou hlavu dříve druhého zmíněného hnědáka, v jehož sulce byla Elena Salkovič-Volf. Pro třetí peníze si doběhl Amigo OV.

V Ceně zemědělce Zdeňka Vávry na 1670 metrů se úspěšně vrátil loňský trojkorunový hrdina Jerry. V sulce se svým trenérem a majitelem si s přehledem poradil s malým, ale kvalitním polem. Druhý Leroy W ztrácel sedm délek a na Masadu zbylo třetí místo.

Foto: Martin Cáp




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }