reklama 11B

Prague Champions Day přišel o konkurenci. Drážďany ruší grupu 3

ikonka

Podzimní vrchol v Chuchle Areně Praha Leram Million a grupa 3 Grosser Preis der Landeshauptstadt Dresden se běžely na stejné distanci a v posledních letech i ve stejném termínu. Letos k tomuto souběhu nedojde, což by mělo pražskému mítinku pomoci.
08.03.2024 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: Pavla Pechmanová (ilustrační)  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Prague Champions Day, velká novinka letošní chuchelské sezony, která v sobotu 21. září nabídne pět jedničkových dostihů v čele s 1,25 milionu korun dotovaným Leram Million, má větší šanci přilákat letos mezinárodní konkurenci.

Kromě zvýšených dotací k tomu může přispět jedna dílčí změna v německé termínové listině. Pořadatel dostihů na drážďanském závodišti Seidnitz oznámil, že letos do svého kalendáře nezařadí grupu 3 Grosser Preis der Landeshauptstadt Dresden na 1400 metrů, která se v minulých letech běhala ve stejný den jako stejně dlouhý Leram Million.

"Finanční situace nám v tomto roce neumožňuje, abychom tento dostih dotovaný částkou 55 000 eur vypsali. Raději část této sumy vezmeme a zvýšíme dotace v jiných, menších dostizích. To více pomůže majitelům z našeho regionu," uvedl v tiskové zprávě prezident pořadatelského spolku Albrecht Felgner.

 

Poslechněte si: Mou kariéru rozjely úspěchy s Blondie a Slovensko, říká Zedková

 

Německá autorita Deutscher Galopp nyní hledá pro zrušenou grupu 3 nového pořadatele. Loni se dostihu zúčastnili dva čeští sprinteři - Worth Choice doběhl čtvrtý a Jir Sun devátý. V roce 2021 si připsal čtvrté místo i tehdy čtyřletý Heaven Forfend.

Pražský vrchol Leram Million tím každopádně přichází o regionální konkurenci a se svou dotací v přepočtu téměř 50 000 eur by kromě kompletní domácí špičky mohl oslovit i stáje z dalších zemí. Z dosavadních osmi ročníků putovalo vítězství za hranice České republiky jen dvakrát. Hned druhý ročník ovládl tehdy v Rakousku trénovaný Pretorian a v roce 2019 následoval francouzský úspěch díky Zockovi.

Kromě Leram Millionu obsahuje nově vypsaný Prague Champions Day také Velkou cenu českého turfu, středotraťařský vrchol dříve známý pod názvem Middle, Gerschův memoriál a premiérový ročník Prague Westminster Queen.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }