reklama 11C

Koplíkovo vítězství v Compiegne: Apollon překvapil sázející s kurzem 18:1

ikonka

Pětiletý Apollon, běhající v barvách stáje Lokotrans Slovakia CZ majitele Tibora Cvika a v tréninku Zdena Koplíka, v úterý opět potvrdil renomé francouzského specialisty. Na dvojici loňských vítězství navázal triumfem na těžké dráze v Compiegne.
19.03.2024 19:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: poskytl France Galop  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Mezi tuzemské trenéry, kteří mají v letošní sezoně na kontě vítězství ve Francii, se v úterý zařadil Zdeno Koplík. Kouč z Malé Vísky na Berounsku se radoval v Compiegne prostřednictvím francouzského specialisty Apollona.

Pětiletý valach stáje Lokotrans Slovakia CZ překvapil v classe 3 Prix de la Foret de Compiegne (1800 m, 27 000 eur) s kurzem 18:1 sázející a pod Perrine Cheyer si doběhl pro jistý triumf

 

Čtěte také: Loni to nebylo ono, ale letos mám na dostihy velkou chuť, říká Jiří Palík

 

Při svém čtvrtém letošním startu se Apollon zpočátku držel na předposlední pozici a na těžké dráze nikam nespěchal. Cheyer mu vybrala vnější stopu, jíž se držela i za cenu lehkého obíhání a v oblouku začala pomalu zkracovat odstup na špici. U mezníku 500 metrů nasadil spolehlivý hnědák k táhlému finiši ve vnější stopě a na distanci už držel vedoucí příčku. V závěru od soupeřů lehce odešel a druhého Pegasuse porazil o 2 1/2 délky.

Pro někdejšího účastníka tří středoevropských derby to byl třetí francouzský úspěch v barvách současného majitele. Loni v srpnu opanoval v rozmezí devíti dnů handicapy v Clairefontaine a Vichy.

Druhým Koplíkovým svěřencem v Compiegne byl tříletý valach Chamberi ze stáje Václava Slováka. Při druhém startu kariéry v prodejní Prix du Laonnois (1800 m, 23 000 eur) obsadil pod Perrine Cheyer osmé místo se ztrátou necelých pěti délek na vítěze.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }