reklama 11B

Anna Kellnerová: Při absenci Playoffs v Praze se o to víc těším do Chuchle

ikonka

Manažerka týmu Prague Lions Anna Kellnerová neskrývá nadšení, že se příští rok uskuteční Global Champions Playoffs opět v Praze. V rozhovoru prozradila, že úvod letošní sezony GCL provází neplánované změny v sestavách. Těší se také na CSIO v Chuchli.
23.03.2024 06:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Informaci, že se Global Champions Playoffs vrátí v letech 2025, 2027 a 2029 do pražské O2 areny ví Anna Kellnerová samozřejmě mnohem déle než široká veřejnost, která se ji dozvěděla ve čtvrtek dopoledne. Když padlo rozhodnutí, že se bude Praha v následujících šesti sezonách pravidelně střídat v organizaci této vrcholné události se saudskoarabským Rijádem, byla šťastná. 
 
„Já i celý tým Prague Lions jsme naprosto nadšení. Prague Playoffs jsou nejen naše domácí závody, ale pro mě jsou to ty nejlepší závody na světě. Skutečnost, že se uskuteční i v dalších letech, je ta nejlepší zpráva, co mohla přijít,“ řekla Anna Kellnerová v rozhovoru pro EquiTV.cz. „Bylo mi líto, že na rok 2024 dostal GC Playoffs přidělené jiný pořadatel a cítila jsem zklamání. Způsob, jakým jsme byli schopni tuto akci v Praze připravit a na jaké úrovni proběhla, tak to považuji za neuvěřitelný úspěch. Po těch letech budování mi to nepřišlo jako správný krok, že se Playoffs přesune jinam. – Vzpomínám, že na začátku, když jsme na pořádání této akce kývli, tak jsme netušili, do čeho jdeme. Dokonce jsme ani nepořádali žádné jezdecké závody. Byla to pro nás nová zkušenost a nevěděli jsme, zda o to bude zájem mezi širokou veřejností. Než lidé začali vnímat koně jako sportovce, nejen jako hezké zvíře, chvíli trvalo. Nakonec se to však podařilo a přiznám se, že jsem nečekala tak velký zájem. Jsem za to moc vděčná, protože právě díky lidem, kteří nás sledují, se tento sport může dál rozrůstat. Doufám, že jednou bude v České republice na stejné úrovni, jako je v Belgii či Nizozemsku,“ pokračuje Anna Kellnerová.
 
Nový pořadatel GC Playoffs v Rijádu je velmi silná protiváha, ale členové Czech Equestrian Teamu jsou přesto přesvědčeni, že Praha nabízí něco jedinečného, co jinde nelze překonat. „Souhlasím s tvrzením, že Rijád je svět neomezených možností. My jsme sice malá země a možná s omezenějšími možnostmi, zato s neuvěřitelnou vášní pro to dělat věci pořádně a snahou podporovat sport. Díky té energii a nadšení jsme v České republice vybudovali něco, čemu lze jen velmi těžko v tomto sektoru konkurovat.“
 

Psali jsme: Jednání o návratu GC Playoffs do Prahy byla náročná, říká Jan Andrlík

 
Pro Annu Kellnerovou je zároveň velmi důležité, aby tým Prague Lions patřil nadále mezi nejúspěšnější celky Global Champions League. Ne vždy to však má v pozici manažerky jednoduché. „Začátek sezony byl trochu jiný, než jsem čekala. Měli jsme jasný plán, kdo pojede do Dauhá, kdo na Miami Beach a Mexika. Na poslední chvíli se to však začalo hroutit. Kluci v Dauhá předvedli úžasné výkony, přestože tam Jur Vrieling nakonec jel pouze s jedním koněm. Jeho sponzor totiž prodal valnou většinu koní a téměř žádní mu nezbyli. Do toho hned po příjezdu onemocněl a musel do nemocnice, ale i tak se mu den poté podařilo vyhrát. – Komplikace se nám protáhly i do plánů před Miami a Mexikem. Pieter Devos, Niels Bruynseels i Jur Vrieling jsou totiž na závodech v Ocale, kde se koná Longines League of Nations a jde v podstatě o takový předvýběr pro olympijské hry, protože všechny zastoupené týmy jsou v olympijské sestavě. Mě to bohužel omezilo možnost vyslat do Miami a Mexika silný tým. Věřím však, že Thibeau Spits a Fernando Martinez Sommer předvedou při těchto dvou kolech skvělé výsledky. Jsou motivovaní a připravení, tak to určitě dopadne dobře,“ doufá šéfka Pražských lvů. V pozici jezdkyně by se ráda představila při šestém mítinku v Saint Tropez. 
 
Domácí fanoušci parkurového skákání by měli Annu Kellnerovou vidět naživo při červnovém CSIO3* Prague Cupu v Chuchle Areně Praha. „Jelikož nás letos nečeká Prague Playoffs, tak se do Chuchle budu těšit o to víc. Určitě to bude jeden z mých vrcholů sezony a snad budu mít možnost startovat za český tým v Poháru národů, kde samozřejmě bude naším cílem dosáhnout co nejlepšího umístění,“ dodává v rozhovoru pro EquiTV.cz.
 




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }