reklama 11C

Startuje Český skokový pohár 2024. Do Brna dorazí loňský vítěz Jan Štětina

ikonka

První květnový víkend hostí brněnský areál TJ Slovan zahajovací kolo 23. ročníku Českého skokového poháru. Do Veveří dorazí kromě dalších úspěšných jezdců i loňský vítěz Velké ceny Brna Jan Štětina, jemuž se na tamním kolbišti daří pravidelně.
30.04.2024 15:34  |  Autor: Josef Malinovský, tisková informace Asociace ČSP  |  Foto: poskytla Asociace ČSP  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12C

 
Domácí parkurová extraliga začíná letos o něco později, jelikož dubnová Velká cena Hořovic byla odložena kvůli nedokončené rekonstrukci jezdeckých ploch. První body do žebříčku Českého skokového poháru tak budou mít jezdci možnost získat v neděli 5. května v Brně Veveří. 
 
Pořadatelé z Tělovýchovné jednoty Moravan Brno vypsali během dvoudenního mítinku celkem jedenáct soutěží. Pro jezdce startující v rámcových seriálech Amateur Tour a Czech Junior Cup bude důležitá i sobota, jelikož se musí do nedělních soutěží kvalifikovat. To ovšem neplatí pro účastníky série U25 a Českého skokového poháru. 
 
Mezi jezdci do 25 let i ve Falton Velké ceně Brna se představí členka vítězného týmu z Poháru národů při CSIO ve Zduchovicích Natálie Kovářová. Mezi silné konkurenty se bude řadit v hlavní soutěži na stupni obtížnosti T* s překážkami vysokými 145 centimetrů také Jaroslav Jindra, který vloni ovládl kvalifikační část seriálu. 
 
O obhajobu vítězství z roku 2023 se pokusí Jan Štětina. Ten je v Brně úspěšný poměrně často. „Před rokem jsem v Brně vyhrál s klisnou Chabella Dona PS, s níž budu ve Velké ceně startovat i letos. Mým druhým koněm pak bude Jumago. Oba koně jsou již rozběhaní, startoval jsem s nimi v Linci, ve Stadl Pauře a v Šamoríně, tak doufám, že opět nebudeme chybět na nejvyšších příčkách,“ říká Jan Štětina, jenž v roce 2022 skončil při brněnském Českém skokovém poháru třetí v sedle valacha Guus S a o rok dříve obsadil stejnou příčku na Fantasticovi. 
 
„V Brně to mám moc rád a nejen proto, že se mi tam daří. Vyhrál jsem tam již v roce 2016 s Casanovou-S a jezdím tam na závody opravdu hodně dlouho. Je to pro mě tradice. Kolbiště ve Veveří mi vyhovuje tím, že není až tak velké. Důležitou roli hraje také skvělá atmosféra a příjemní lidé,“ těší se Štětina na svůj další brněnský start. 
 
Kromě Jana Štětiny a Natálie Kovářové mají dva koně do Velké ceny nahlášené také Zdeněk Hruška, Petr Dohnal a Jan Bardon. Dalšími účastníky by měli být Jan Malý, Marek Hentšel či Radek Šídlo. „Start hlavní soutěže plánujeme v neděli na půl třetí, ale pevně věříme, že se areál začne zaplňovat již podstatně dříve, jelikož i předešlé seriálové soutěže nabídnou divákům skvělou podívanou,“ zmínil event manažer Českého skokového poháru Aleš Suchánek. 
 
Podrobnosti o programu najdou zájemci na stránkách www.ceskyskokovypohar.cz, kde bude možné sledovat v neděli také on-line přenos. Živé vysílání si zájemci mohou pustit i na platformách EquiTV.cz, ClipMyHorse.TV a ČT Sport Plus.
 
Zdroj: tisková informace Asociace Český skokový pohár
 




FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE