reklama 11D

Juniorům vyšel Pohár národů v Linci. V premiérovém startu zazářil Humplík

ikonka

Velmi dobré výkony předvedli čeští junioři v pátečním Poháru národů při CSIO v Linci. Především Václav Humplík, pro kterého to byla pohárová premiéra v této věkové kategorii. I přesto, že došlo k jednomu pádu, tým vybojoval výborné umístění.
03.05.2024 19:23  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Foto: poskytla Zuzana Janatová  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12B

 

Skvěle vyšel Václavovi Humplíkovi Pohár národů, který se konal v pátek 3. května při CSIOJ v Linci. Při svém prvním startu v týmové soutěži v rámci juniorské kategorie zapsal dvě nuly a výrazně tak přispěl k velmi dobrému umístění České republiky. I další jeho kolegové podali pěkné výkony. 
 
Za Česko zahajovala Rozálie Pichrtová v sedle Coudyho, která v prvním kole dovezla čtyři trestné body, v druhém už nezaváhala. Po ní nastupovala Laura Najmanová s Fhorlou. Dvojici bohužel potkal pád a jezdkyně nenastoupila ani do druhého kola. Týmu se tak počítaly všechny body dalších třech členů. Václav Humplík s valachem Kinshasou zajel, jak už je zmíněno výše, dvě čistá kola a Viktor Skutecký v sedle Neny Chanti Z dovezl po chybě z každé jízdy.
 
Celkem se českému družstvu započítalo dvanáct trestných bodů z obou kol, což stačilo na čtvrté místo. Laura Najmanová by měla být pro další starty v pořádku, podle zpráv od vedoucí ekipy Zuzany Janatové má pochroumaný kotník. „Naštěstí nemá nic zlomeného. Ostatní jezdci zajeli to čtvrté místo tak trochu pro ni. Pro další dny už s ní počítáme,“ uvedla Zuzana Janatová.
 
První místo brali Italové s jedním shozením ve dvou kolech, druhé místo připadlo Němcům a třetí Nizozemcům. V kategorii mladých jezdců Česko zastoupení nemělo. Z vítězství se radovali Rakušani.
 
V rámcových soutěžích zapsala nulu Jana Lahodná v kategorii dětí. V dvoufázovém skákání do 120 centimetrů sedlala klisnu Lialve.



FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE