reklama 11B

Český skokový pohár v Hradištku je opět perfektně připravený, říká Šoupal

ikonka

Martin Šoupal v loňském roce vyhrál Velkou cenu Hradištka a kvalifikoval se tak do Super Grand Prix Českého skokového poháru, v níž nakonec na valachovi Chique-k Van 't Kattenheye Z skončil desátý. Letos v Hradištku opět tato dvojice nebude chybět.
09.05.2024 11:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Anežka Závorková  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12A

 
Parkurové závody v Hradištku u Sadské jsou mezi jezdci velmi oblíbené, a tak není divu, že i v letošním roce je květnový mítink Českého skokového poháru doslova závodním maratonem, kdy od čtvrtka 9. do neděle 12. května proběhne vysoko přes tisíc startů. Nejvíce obsazené jsou vždy rámcové dny, jelikož neděle bývá vyhrazena už jen pro vrcholné soutěže bodované do vypsaných seriálů.
 
„Zatímco ve čtvrtek, v pátek a v sobotu očekáváme okolo tří stovek startů za den, v neděli to bude zhruba polovina. Vypsané jsou totiž jen tři soutěže – dílčí finále Amateur Tour a Czech Junior Cupu. Do amatérské túry postupuje z kvalifikací dvacet pět nejlepších dvojic, v případě dětí a juniorů to je pak padesát startujících. Velkou cenu Hradištka by mělo absolvovat necelých čtyřicet jezdců a koní,“ uvedl event manažer Českého skokového poháru Aleš Suchánek.
 
V hlavní soutěži na stupni obtížnosti T*, kdy překážky dosahují 145 centimetrů nebude chybět ani její loňský vítěz Martin Šoupal s desetiletým valachem Chique-k Van 't Kattenheye Z. „V Hradištku jsme již od čtvrtka, máme zde z naší stáje osm koní. Každopádně Velkou cenu půjdu jen s šimlem,“ prozradil Martin Šoupal. „Závody jsou tady jako vždy perfektně připravené, tak doufám, že se nám bude opět dařit. S Chique-k jsem letos absolvoval už jednu Velkou cenu v Polsku. Startovali jsme při dubnovém CSI2* Zielona Góra, kde jsme dokončili stopětačtyřicítku bez penalizace jak v základní části, tak v rozeskakování. Jen jsme měli pomalejší čas, takže to nestačilo na lepší než šesté místo, ale i tak jsem byl spokojen,“ doplnil Martin Šoupal.
 

Psali jsme: Zdeněk Hruška je prvním finalistou ČSP. V Brně obsadil dvě pódiová místa

 
Z loňských medailistů nastoupí do Velké ceny ještě Denisa Vegrichtová, a to na jedenáctileté klisně Quick One. Mezi horké favority se řadí jistě i Jaroslav Jindra, jenž v roce 2023 ovládl žebříček Českého skokového poháru po základní části. Za ním skončili Jiří Skřivan a Jan Štětina a ani oni si nenechají ujít možnost získat v Hradištku čerstvé body do pohárové tabulky. Kdo naopak na seznamu chybí, je vítěz prvního letošního kola domácí parkurové extraligy v Brně Zdeněk Hruška. Kromě Jindry a Štětiny je několik dalších jezdců, kteří již letos bodovali a přijeli si pro další hned na druhý seriálový mítink. Patří mezi ně Jan Bardon, Tereza Kleandr a Radek Šídlo. 
 
Ze zvučných jmen české parkurové scény lze zmínit ještě Zuzanu Janatovou, Natálii Opatrnou, Michaelu Refkovou, Přemysla Adama, Rudolfa Doležala, Marka Kluse či Ondřeje Pospíšila. Seznam účastníků však čítá řadu dalších, kteří mají reálnou šanci promluvit do pořadí na příčkách nejvyšších. „Předpokládaný začátek Velké ceny Hradištka je v neděli od 14:00 hodin, ale určitě bych rád diváky pozval i na předešlé dny. V pátek se v tomto areálu odehraje premiéra Hobby Horse Open Air Tour při Českém skokovém poháru, sobotním vrcholem bude nejen soutěž zařazená do série U25 pro jezdce do dvaceti pěti let, ale také dvouhvězdičkový parkur stupně ST, jenž bývá pomyslnou generálkou před nedělní Velkou cenou. Představí se v ní totiž velmi podobné složení účastníků,“ dodal Aleš Suchánek. 
 
Nedělní program je možné sledovat živě prostřednictvím YouTube kanálu Českého skokového poháru, dále prostřednictvím internetové televize EquiTV.cz, na platformě ClipMyHorse.TV a hlavní soutěž nabídne také program ČT Sport Plus. Podrobnosti zájemci najdou na adrese www.ceskyskokovypohar.cz.
 
Zdroj: tisková zpráva Asociace Český skokový pohár



FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE