reklama 11D

Češi dojeli osmí v Poháru národů v Mannheimu. Ve druhém kole hodně zabrali

ikonka

Čeští parkuroví reprezentanti absolvovali Pohár národů při CSIO3* v Mannheimu. Výrazně lépe jim vyšlo druhé kolo, díky němuž nakonec dojeli osmí. Aleš Opatrný zapsal dvě nuly. Dobré výkony byly k vidění v individuálních soutěžích.
05.05.2024 18:40  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Foto: poskytla Markéta Šveňková  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12D

 

V neděli 5. května se v rámci skokového mítinku CSIO3* v Mannheimu jel velmi dobře obsazený Pohár národů, kterého se zúčastnili i čeští jezdci. První kolo se jim nevydařilo podle představ. Kamil Papoušek ho v sedle Vivana Blue nedokončil, Anna Kellnerová a Hurricane D.D. dovezli čtrnáct trestných bodů a Sára Vingrálková na koni Kas-Sini DC inkasovala jen o jeden trestný bod méně. Aleš Opatrný a Kaposnes W. tak byli jediní z týmu, kdo projel cílem první části s nulou.
 
Výrazně lépe však dopadlo druhé kolo. Dvaadvacet trestných bodů Kamila Papouška se škrtalo, Anna Kellnerová měla pouze jeden bod za překročení času a Sára Vingrálková s Alešem Opatrným předvedli čisté jízdy. S celkovými 27 trestnými body, z nichž jen jeden byl z druhého kola, obsadili Češi osmou příčku. 
 
Vítězně vyšli z klání bodovaného do série Longines EEF Nations Cup Nizozemci. Z obou kol zapsali jen dva trestné body. Druhé místo patřilo Němcům se čtyřmi trestnými body, dvanáct trestných bodů nasbírali třetí Francouzi. Solidní výkony podali Slováci, kteří nakonec dojeli čtvrtí.
 
Čechům se v Mannheimu daří v rámcových soutěžích. Miloslav Příhoda se velmi dobře prezentuje s běloušem Carmanem. V sobotním programu nechyboval ve stočtyřicítce, o den později ve dvoufázovém skákání do 145 centimetrů dovezl dvě nuly. 
 
V sobotní stočtyřicítce dojel bez trestných bodů i Kamil Papoušek se Stakki Boyem-KL, navíc přidal bezchybnou jízdu a šesté místo s Izzabellou v soutěži pro sedmi a osmileté koně. 
 
Aleš Opatrný nezaváhal ve stopětačtyřicítce s valachem Human Leaque, což mu vyneslo třinácté místo. V téže soutěži byla čistá i Anna Kellnerová s Ofaline.
 



FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE