reklama 11B

Henrik von Eckermann je šampionem Světového poháru. Vingrálková devatenáctá

ikonka

Hvězdná dvojice Henrik von Eckermann a King Edward ani jednou nechybovala ve finále Světového poháru v Rijádu a tento švédský jezdec, který je stabilní světovou jedničkou, si připsal další cenný triumf do sbírky.
20.04.2024 22:08  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: FEI/Martin Dokoupil  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Finále Světového poháru v parkurovém skákání vyvrcholilo v Rijádu sobotní třetí částí. Ze sedmadvaceti startujících postupovalo do druhého kola soutěže s překážkami do 160 centimetrů dvacet dvojic. Mezi nimi nechyběla ani Česka Sára Vingrálková, jež s valachem Kas-Sini DC napoprvé dovezla do cíle pouhých šest trestných bodů za chybu a překročený čas. 
 
Při druhém startu zaznamenala v součtu dvacet bodů a umístila se devatenáctá jak v dílčím pořadí, tak v tom celkovém. „Se svým výsledkem nejsem úplně spokojena, protože Kas-sini tento týden skákal úžasně. I dnes byl absolutně geniální a skákal velmi dobře. To, co se stalo, byla jezdecká chyba. Mrzí mě to, ale je to o zkušenostech a doufám, že příště už se to nestane. Celkově jsem však spokojená, myslím, že devatenácté místo není špatný výsledek,“ shrnula v rozhovoru pro EquiRadio Sára Vingrálková.
 
V druhém kole sobotního vrcholu zopakovali čistou jízdu hned tři jezdci, a tak se se svými svěřenci umístili ex-aequo na prvním místě. Jednalo se o Maxe Kühnera s valachem EIC Up Too Jacco Blue, Juliena Epaillarda na klisně Duba idu Cedre a Henrika von Eckermanna v sedle valacha King Edward. 
 
Tento švédský jezdec tak opět potvrdil, že je právem světovou parkurovou jedničkou a v kombinaci s jeho stájovou jedničkou je takřka neporazitelný. V Rijádu vyhrál všechna tři kola a nebylo tak pochyb o tom, kdo se stane šampionem. Julien Epaillard skončil druhý a třetí místo patřilo dalšímu Švédovi – Pederovi Fredricsonovi. 
 
K finále Světového poháru v Rijádu se vrátíme ještě začátkem příštího týdne.
 
 



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE