reklama 11B

Dvojitý triumf českých juniorů ve Zduchovicích. Zvítězila také Michlíčková

ikonka

Po vítězství v pátečním Poháru národů dosáhli čeští junioři při mezinárodních skokových závodech CSIO Zduchovice dalšího velkého úspěchu. V nedělní Grand Prix zvítězil Albert Písařík a druhý skončil Viktor Skutecký. Triumfovala i Mariana Michlíčková.
28.04.2024 21:26  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Jan Vlček, Equifo.cz  |  Rubrika: Sport  | 
REPORTÁŽ
| FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12A

 
Mezinárodní parkurové závody CSIO Zduchovice skončily pro české reprezentanty velmi úspěšně. Po napínavé výhře v rozeskakování Poháru národů nastoupili čeští junioři s chutí i do nedělní Velké ceny a tři ze čtyř členů týmu se dostali do dlouhého rozeskakování čtrnácti dvojic. 
 
Rozálie Pichrtová s Coudym udělala jednu chybu, ale to už vedl Viktor Skutecký, který s Nena Chanti Z našel správnou míru mezi tempem a rizikem. Pod tlakem jeho výkonu řada soupeřů přehnala nasazení v dlouhém nájezdu na poslední skok a na něm si zkazila své naděje na vítězství.
 
Jako jeden z posledních startoval Albert Písařík s Goldenstar, který byl ještě o sekundu rychlejší a zvládl všechny nástrahy kurzu bez penalizace, včetně poslední překážky. „Když už mě měl někdo porazit, tak aspoň Čech – a že to byl zrovna Albert, tak to je nejlepší,“ konstatoval vesele po dlouhém čekání Skutecký, zatímco Písařík byl rád, že výkon jeho koně opět gradoval v rozeskakování. Třetí skončila Rumunka Iasmina-Nicole Panaiteová s Conrad G, Pichrtové patřilo deváté místo.
 
Vítězství vybojovala také Mariana Michlíčková, která loni obsadila druhou příčku v závodě mladých jezdců. Letos uspěla v početně nepříliš obsazené Grand Prix jezdců do 25 let, v níž dokončila nejrychleji rozeskakování proti dvěma soupeřům. Za vrchol svého vystoupení ve Zduchovicích však označila těžké finále Poháru národů. Druhá byla Britka Ruby Barrsová s Guinot di Nocciola a třetí německý mistr Evropy dětí 2023 Tony Stormanns s Donjon d’Asschaut. Jedna chyba odsunula na čtvrté místo Annu Kostkovou s Chapeau HK Z.
 
Ve Velké ceně mladých jezdců český tým, který ovládl Pohár národů, na stupně vítězů nedosáhl. S jednou chybou dokončily Tereza Svobodová s I Will Be Famous (5. místo) a Emma Sophia Španko s Longines LB (8.), Mariana Michlíčková provedla Daltona de Tiji po Nations Cupu i Velkou cenou, aby ho kondičně připravovala na mistrovství Evropy – a bylo z toho čtrnácté místo s dvěma chybami. Závod se obešel bez rozeskakování, vyhrál jediný čistý Němec Niklas Schipler s Upside. Péterovi Antalovi z Maďarska s Choral Symphony těsně nestačil čas a nejrychlejší z jezdců s jednou chybou Julien Golle z Německa se Santa Sophií se oproti loňskému čtvrtému místu letos dostal na bronzový stupínek.
 
Rozeskakování dětí absolovalo deset dvojic, vyhrála dcera britské olympioničky Hollie Smithové Rosie s koněm Fruselli. Čtyři Češi udělali jen jednu chybu, Ondřej Pospíšil, Patrik Opatrný, Vanessa Hájková a Viktorie Pospíšilová se vešli mezi 16. a 26. místo.
 
Část české ekipy už příští týden čeká další obdobná soutěž v Linci-Ebelsbergu, kam se po letech přesunulo rakouské CSIO pro děti, juniory a mladé jezdce z tradičního dějiště v Lamprechtshausenu.



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE