reklama 11B

Niels Bruynseels vítězem Grand Prix CSI5* Basilej

Soutěží Grand Prix skončily v neděli 15. ledna mezinárodní závody nejvyšší kategorie CSI5* v Basileji. S dvěma koly na překážkách do 160 cm si nejlépe poradil belgický jezdec Niels Bruynseels. Anna Kellnerová mezi TOP15 do druhého kola nepostoupila.
15.01.2017 18:42  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Niels Brunyseels a Gancia de Muze. Ilustrační foto: LGCT / Stefano Grasso

Pětačtyřicet dvojic nastoupilo v neděli 15. ledna na start Velké ceny Basileje při závodech CSI5*. Soutěž do 160 cm byla vypsaná jako dvoukolová, s tím, že do podruhé se na parkur podívá jen patnáctka nejlepších dvojic z kola prvního
 
Chybovaly mnohé vynikající dvojice, před branami druhého kola zůstali mimo jiné Brit Scott Brash, Francouzi Simon Delestre a Kevin Staut, Ir Denis Lynch a další špičkový sportovci. Vzdala či z jiného důvodu nedokončila první kola taková esa jako Marco Kutscher, Pius Schwizer, Christian Ahlmann či Jerome Guery.
 
Česká dvojice Anna Kellnerová a Giljandro van den Bosrand dokončila první kolo s 10 trestnými body, a do druhého kola také nepostoupila
 
Obě jízdy bez chyb předvedlo šest jezdců. Rozhodoval čas z druhé části, a ten na první místo katapultoval Belgičana Nielse Bruynseelse, který v GP závodil s koněm Gancia de Muze. Na druhé místě v součtu s nulou skončil britský jezdec John Whitaker s Ornellaiou a třetí dojela Australanka Edwina Tops-Alexander s Linteou Tequilou. Za se pak řadili s čistým kontem ještě Olivier Philippaerts s Legend of Love, Martin Fuchs na Clooneym a Maikel van der Vleuten se Salomonem.
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE