reklama 11C

Sváteční mítink v Pardubicích připomene památku Jiřího Jandy

ikonka

První květnový mítink v Pardubicích bude vzpomínkou na iniciátora založení Dostihového spolku, jeho prvního ředitele a správce dráhy MVDr. Jiřího Jandu. Muž, jehož jméno je se závodištěm neodmyslitelně spjato, odešel v listopadu loňského roku.
05.05.2024 11:42  |  Autor: tisková informace Dostihového spolku  |  Foto: poskytl Dostihový spolek  |  Rubrika: Dostihy  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12B

Hlavní dostih mítinku konaného 8. května, tedy Úvodní cross country Koroka, se poběží jako Memoriál MVDr. Jiřího Jandy. Před samotným startem prvního jedničkového crossu letošní sezóny prezident Jockey Clubu ČR Jiří Charvát předá do rukou manželky Jiřího Jandy Cenu za dlouholetý přínos dostihovému sportu in memoriam.

Uctít památku výrazné osobnosti českého turfu bude mít příležitost i široká veřejnost. Přibližně půl hodiny po startu závěrečného dostihu dne se uskuteční vzpomínková akce "Nechme rozkvést Taxis". Každý z příchozích může vložit do živého plotu Taxisova příkopu přinesenou květinu jako symbol vzpomínky na Jiřího Jandu. Květiny budou v omezeném množství k dispozici i na místě.

MVDr. Jiří Janda byl jedním z iniciátorů založení Dostihového spolku a.s. a v letech 1993 – 1997 byl jeho ředitelem. Spolu se svými kolegy se zasloužil o zachovaní Velké pardubické v kritických 90. letech. Na dostihové závodiště se vrátil v roce 2012 v roli správce dostihové dráhy s cílem zvýšit její úroveň a bezpečnost.

Rodák z Vojic na Jičínsku vystudoval Vysokou školu veterinární v Brně a už jako student 4. ročníku podepsal pracovní smlouvu s Hřebčínem Napajedla, kde se připravoval na dráhu trenéra dostihových koní. Po základní vojenské službě v roce 1980 přišel do Pardubic, kde trénoval koně pro napajedelský hřebčín. V roce 1991 se osamostatnil. Po roce 1996 vybudoval vlastní tréninkové středisko Holičky u Heřmanova Městce. Jeho svěřenci Gimt a Balú zvítězili v Československém derby, resp. St. Legeru.

Čtěte více: Vzpomínka na Jiřího Jandu. Pardubice měl v srdci, nikdy neváhal pomoci




FANCLUB Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
Budoucnost našich médií je i ve Vašich rukou. Podpořte nás členstvím ve fanclubu! VÍCE ZDE...
Sociální sítě Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadia
FB Jezdci.cz FB EquiTV.cz FB Jazdci.sk
Připojte se k tematickým skupinám Jezdci.cz na sociálních sítích Facebook a WhatsApp
Skoky Facebook WhatsApp
Drezura Facebook WhatsApp
Všestrannost Facebook WhatsApp
Spřežení Facebook WhatsApp
Voltiž Facebook WhatsApp
Vytrvalost Facebook WhatsApp
Western Facebook WhatsApp
Pólo Facebook WhatsApp
Dostihy Facebook WhatsApp
Klusáci Facebook WhatsApp
Chov Facebook WhatsApp
Ostatní Facebook WhatsApp

reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE

reklama